Skip to main content

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Απέλπιδα προσπάθεια για νέο πελατειακό κράτος

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας.

Για απέλπιδα προσπάθεια να χτίσει νέο πελατειακό κράτος προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης νέων δανείων από την Παγκόσμια Τράπεζα «και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, στόχος είναι «να χρηματοδοτήσει δεκάδες χιλιάδες ολιγόμηνης διάρκειας προσλήψεις στο Δημόσιο. Δηλαδή οδηγεί σε νέα αύξηση στο δημόσιο χρέος την ώρα που διεκδικούμε την μείωσή του».

«Την ώρα που οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης υπονομεύουν επενδύσεις που θα δημιουργούσαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Όταν μάλιστα δεν έχουν αξιοποιηθεί και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χώρα. Χρειάζονται επενδύσεις και ανάπτυξη που θα δημιουργήσουν σταθερές θέσεις εργασίας» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσίευμα της Politico ανέφερε ότι η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, συνολικού κόστους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Σήμερα, την είδηση επιβεβαίωσε και η Κομισιόν (δείτε εδώ).