Skip to main content

Δημητριάδης: Ο δήμαρχος άφησε να συσσωρεύονται τα σκουπίδια

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης εκτιμά ότι ο δήμαρχος δεν ενεργοποίησε το μόνιμο προσωπικό της Καθαριότητας ως όφειλε

Κριτική στην διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης, για τις ενέργειες αναφορικά με το ζήτημα των σκουπιδιών, λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, «ο δήμαρχος άφησε να συσσωρεύονται στην πόλη επί 6 ημέρες σκουπίδια, χωρίς να ενεργοποιήσει το μόνιμο προσωπικό ως όφειλε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτοψία του Σταύρου Καλαφάτη διαπιστώθηκε ότι δεν τελούσαν υπό κατάληψη το αμαξοστάσιο και ο ΧΥΤΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δημητριάδη:

Ο Δήμαρχος άφησε να συσσωρεύονται στην πόλη επί 6 ημέρες σκουπίδια, χωρίς να ενεργοποιήσει το μόνιμο προσωπικό της καθαριότητας ως όφειλε. Το πρωί 27/06 πήγε για αυτοψία ο Καλαφάτης στο αμαξοστάσιο και τον ΧΥΤΑ και διαπιστώσαμε οτι δεν τελούσαν υπό κατάληψη.

Την ίδια μέρα, στην οικονομική επιτροπή, με μοναδικό θέμα την συνεργασία με ιδιώτη για την αποκομιδή σκουπιδιών, με μια εισήγηση που "έμπαζε" απο παντού και με την..... δικαιολογία ότι δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί η συνεδρίασή της, έκανε χρήση του άρθρου 58 του Καλλικράτη και παρέκαμψε την επιτροπή στην οποία θα ακούγονταν πολλες αλήθειες για την πανάκριβη σύμβαση των τριών ημερών και 162.000 ευρώ και ενώ οι εργαζόμενοι ήταν έξω και μάζευαν τα σκουπίδια.

H σύμβαση στην οποία θα "πληρώσουμε” 135 ευρώ τον τόνο, δηλαδή κατά πολύ ακριβότερο από αυτό που κοστίζει σήμερα στον Δήμο, αλλά και το γεγονός οτι κανένας άλλος Δήμος στην Ελλαδα δεν προσέλαβε ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών, αποδεικνύει των λόγων το αληθές, αλλα και την ανικανότητά και την θέληση του να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.