Skip to main content

Δημητριάδης: Έφερε το όπλο, αλλά δεν απείλησε ο Σαββίδης

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι η αποστολή δεν απειλήθηκε - Τι απάντησε στις ερωτήσεις των δικηγόρων του ΠΑΟΚ

Το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν απείλησε τα μέλη της αποστολής της Ένωσης με το όπλο που έφερε παραδέχθηκε ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, στην κατάθεσή του ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

«Όταν ήρθε πάνω μου, οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Νομίζω ότι μπήκε στο γήπεδο για το ακυρωθέν γκολ. Επαναλαμβάνω ότι απλά έφερε το όπλο, δεν απείλησε με όπλο. Αλλά η εικόνα ενός όπλου πάντα τρομοκρατεί τον καθένα. Η αποστολή της ΑΕΚ τρομοκρατήθηκε από την εισβολή του και την εικόνα του όπλου που ήταν στη θήκη», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Βασίλης Δημητριάδης.

Αναλυτικά το κυριότερο σκέλος των τοποθετήσεων του Βασίλη Δημητριάδη:

Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη: «Eίδαμε τον Ιβάν Σαββίδη στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου να μιλά με τον Μαουρίσιο. Ο Μαουρίσιο του είπε ότι ακυρώθηκε το γκολ και ο Σαββίδης με συνοδεία έξι ή οκτώ ατόμων μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και λέει στην ομάδα να φύγει. Ήταν εκνευρισμένος ο Σαββίδης. Δεν είδα κάποιον να τον αποτρέπει. Απλά είδα τον Βιεϊρίνια να του λέει όχι μην πάρεις την ομάδα. Φεύγει από τον διαιτητή, γυρίζει προς τα πίσω και μόλις πάει να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, στρέφεται προς τον πάγκο της ομάδας μου. Κατευθύνεται μαινόμενος με επιθετικές διαθέσεις προς τον πάγκο μας. Δείχνει ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει για το ακυρωθέν γκολ. Πήγε προς τον πάγκο μας».

Για την παρουσία του όπλου και το αν απείλησε με αυτό ο Ιβάν Σαββίδης: «Δεν το είδα την πρώτη φορά όταν μπήκε. Όταν πήγε προς τον πάγκο μας, γύρισε φορώντας ένα μπουφάν. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν και είδα το πιστόλι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τη δεύτερη φορά έβγαλε το μπουφάν. Ήθελε να φανεί το όπλο; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για εμάς. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα ακόμη και από αστυνομικούς. Όταν ήρθε πάνω μου, οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Νομίζω ότι μπήκε στο γήπεδο για το ακυρωθέν γκολ. Επαναλαμβάνω ότι απλά έφερε το όπλο δεν απείλησε με όπλο. Αλλά η εικόνα ενός όπλου πάντα τρομοκρατεί τον καθένα. Η αποστολή της ΑΕΚ τρομοκρατήθηκε από την εισβολή του και την εικόνα του όπλου που ήταν στη θήκη. Δεν πειράχθηκε κάποιος παίκτης μας στον αγωνιστικό χώρο. Απλά επειδή έγινε αυτή η ένταση, φοβήθηκαν. Είδαμε τις φωτογραφίες και φοβήθηκαν ακόμη περισσότερο».

Για τις διαβουλεύσεις με τον Κομίνη στα αποδυτήρια και τη διακοπή του αγώνα: «Ο Λυσάνδρου μάς είπε πως περιμένουμε την απόφαση του διαιτητή. Εμείς περιμέναμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής, αν θα βγούμε ή δεν θα βγούμε. Μετά από δυο ώρες μας είπε ότι θα κατακυρωθεί το ματς 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. "Διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο", μας είπε. Ήταν τρομοκρατημένη η ομάδα από την εισβολή του Σαββίδη κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο για την παρουσία του όπλου. Δεν πειράχθηκε κάποιος παίκτης μας στον αγωνιστικό χώρο. Απλά επειδή έγινε αυτή η ένταση, φοβήθηκαν. Είδαμε τις φωτογραφίες και φοβήθηκαν ακόμη περισσότερο».

Για την ένσταση του ΠΑΟΚ πως η ΑΕΚ προσχηματικά δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει το ματς στα χαρτιά: «Εμείς δεν φύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο πριν το διαιτητή. Αν θέλαμε να διακοπεί, θα φεύγαμε πριν από τον διαιτητή».

Οι απαντήσεις Δημητριάδη στις ερωτήσεις των νομικών του ΠΑΟΚ

Ακολούθως τον λόγο πήραν οι νομικοί του ΠΑΟΚ, οι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάκης Σημαιοφορίδης, οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις στον Βασίλη Δημητριάδη.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Είπατε ότι ήρθατε σε επαφή με τον Σαββίδη;

«Αυτή η φωτογραφία που ο Σαββίδης με απωθεί, αλλά επειδή δεν είναι ψηλός άνθρωπος τα χέρια του δεν με φτάνουν ψηλά».

Αυτοί που συνόδευαν τον Σαββίδη τι έκαναν;

«Ήταν συνοδεία του».

Προσπάθησαν να απειλήσουν κανένα;

«Όχι δεν προπηλάκισαν κανέναν».

Πώς προλάβατε να δείτε το όπλο του και ποια ήταν η αντίδρασή σας;

«Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα στην ομάδα να πάει στο πάγκο».

Γιατί δεν φωνάξατε έναν αστυνομικό να ενημερώσετε για το όπλο;

«Μέλημά μου ήταν να μαζέψω την ομάδα στον πάγκο».

Ο Μαυρομάτης δείχνει ένα video: «Ο Σαββίδης έχει φύγει. Ο Δημητριάδης δείχνει να μιλά με τον Λυσσάνδρου. Είδατε εσείς τρομαγμένο άνθρωπο;».

Ο Βρανιες δήλωσε πως είδε το όπλο. Το είδε;

«Δεν το γνωρίζω».

Σας παρουσιάζω το video που δείχνει ότι κανείς δεν είδε το όπλο από τους παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, λέει ο Μαυρομάτης.

Είπατε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι στα αποδυτήρια.

«Ναι».

Ο Μαυρομάτης λέει: «Θα σας προσκομίσουμε video από τα αποδυτήρια που δείχνει τους παίκτες ότι δεν είναι τρομοκρατημένοι. Της ΕΛ.ΑΣ το βίντεο».

Λέτε ότι ο Κομίνης ποτέ δεν σας είπε να βγείτε;

«Όχι».

Σας είπε ο διαιτητής ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στο γήπεδο;

«Όχι».

Αφήσατε τους παίκτες να μιλούν στα κινητά στα αποδυτήρια;

«Το κινητό είναι προέκταση του χεριού τους. Δεν απαγορέψαμε τη χρήση του».

Είπατε ότι σοκαριστήκατε με το όπλο.

«Το σοκ ήταν η εισβολή του Σαββίδη, οι άνθρωποι που ήταν πίσω του και το όπλο».

Πώς σας απείλησε ο Σαββίδης;

«Όταν μπαίνει ο μεγαλομέτοχος της αντιπάλου ομάδας για ένα γκολ αμφισβητούμενο στο 89' και σας απωθεί δεν είναι απειλή;».

Τι είδατε να κάνει ο Μίχελ;

«Τον είδα να του λέει κάτι στο αυτί και να του κάνει μια κίνηση σαν "τέλειωσες..."».

Είδατε ότι κάτι είπε στο διαιτητή ο Σαββίδης;

«Το είδα από τρία μέτρα αλλά δεν άκουσα τι του είπε».

Ο Κομίνης έδειξε πρώτα σέντρα και μετά το ακύρωσε. Που έγινε η συννενοηση με τον Ποντίκη;

«Έγινε δέκα μέτρα από το κόρνερ προς το κέντρο».

Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης γράφει ότι το γκολ μέτρησε. Εσείς πότε ενημερωθήκατε γι' αυτό;

«Ήρθε ο Λυσάνδρου που είχε πάει στα αποδυτήρια και μας ενημέρωσε... Δυο ώρες αργότερα...».

Κύριε Δημητριάδη, λέτε ότι η είσοδος του Σαββίδη και της συνοδείας του ήταν η αιτία τρομοκρατίας.

«Ναι».

Σας πείραξε κάποιος από τους συνοδούς του;

«Όχι».

Είδατε τους συνοδούς του να συγκρατούν τον Σαββίδη;

«Ναι».

Σε εκείνο το σημείο, ο Λάκης Σημαιοφορίδης επισήμανε πως αποδομείται το επιχείρημα για την τρομοκρατία λόγω εισβολής του Σαββίδη και των συνοδών του.

Μπήκατε στα αποδυτήρια των διαιτητών;

«Όχι».

Μα υπάρχει ηχογραφημένο υλικό που σας καταγράφει να συνομιλείτε. Είπατε κάτι για την οικογένεια του Κομίνη;

«Όχι».

Ρωτήσατε τον Κομίνη να σας πει ποιο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα για να δείτε αν θα βγείτε;

«Όχι».

Ακούσατε σφύριγμα του διαιτητή που ενημέρωνε να βγουν οι ομάδες για να συνεχιστει το ματς;

«Όχι».

Δεν είδατε τον 4ο να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να ελέγξει ώστε να συνεχιστεί το ματς;

«Όχι».

Πηγή: Metrosport.gr