Skip to main content

Έπαιζε στοίχημα στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία άλλου

Ο δράστης δημιούργησε τους λογαριασμούς κάνοντας χρήση απολεσθέντων εγγράφων δηλωτικών των στοιχείων ταυτότητας και διαμονής του θύματος.

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία αφορούσε τη δημιουργία πλαστών διαδικτυακών λογαριασμών παίκτη σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη στις Εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία, διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες τον ενημέρωσαν ότι, διατηρούσε διαδικτυακούς λογαριασμούς παίκτη, που δημιουργήθηκαν με τα στοιχεία του και συμμετείχε σε διαδικτυακό στοιχηματισμό, γεγονός, όμως, το οποίο αγνοούσε.

Κατόπιν των ανωτέρω οι Εισαγγελικές Αρχές διέταξαν, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποίησε άμεσα ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ο εντοπισμός των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 35χρονου, ως κατόχου των πλαστών στοιχηματικών λογαριασμών, τους οποίους δημιούργησε, κάνοντας χρήση απολεσθέντων εγγράφων δηλωτικών των στοιχείων ταυτότητας και διαμονής του καταγγέλλοντα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει στοιχηματισμούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.