Skip to main content

Διμερείς σχέσεις στις επαφές Λαβρόφ με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά θα συναντηθεί ο Σεργκέι Λαβρόφ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο κ. Λαβρόφ θα γίνει δεκτός στις 10.00 το πρωί από τον κ. Παυλόπουλο, ενώ στις 10.45 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο άνδρες θα συνυπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας -  Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.

Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν παράλληλα, στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα παραστούν και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ - Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.