Skip to main content

Συνεχείς διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα

Η συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε για πολυμερείς διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Συνεχείς, διμερείς και πολυμερείς επαφές πραγματοποιούνται εδώ και περίπου δύο ώρες στο περιθώριο του Eurogroup, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή από τις Βρυξέλλες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνεδρίαση του Eurogroup διακόπηκε για πολυμερείς διαβουλεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση για συμφωνία που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Οι επαφές ξεκίνησαν με τετραμερή συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Γερμανού και του Γάλλου υπουργού οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε και Μπρούνο Λεμέρ και του Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ. Οι επαφές συνεχίζονται ακόμα σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικές συνθέσεις, ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, για το θέμα της έγκρισης της δόσης έχει ήδη επέλθει συμφωνία ενώ η συζήτηση συνεχίζεται αποκλειστικά για το χρέος.

Τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, ήδη, έχουν απορριφθεί δύο προσχέδια κοινής ανακοίνωσης, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθούν οι διατυπώσεις που θα ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες έγραψε ότι φαίνεται πως η συμφωνία δείχνει χειρότερη για την Ελλάδα όσο περνάει η ώρα (It seems like the deal looks worse for #Greece as time goes by. #Eurogroup).