Skip to main content

Δήμαρχος Νεστορίου: Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή, είμαστε όλοι σε επιφυλακή

Ο δήμαρχος Νεστορίου είπε πως η φωτιά ξυπνά μνήμες του 2007, που είχε καεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του δάσους του Γράμμου

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Τρίλοφο της Καστοριάς.

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος, δήμαρχος στο Νεστόριο Καστοριάς σε δηλώσεις του στο Action24, εξήγησε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και σε τι φάση βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης.

«Είναι μία φωτιά σε μία δύσβατη περιοχή που ονομάζεται Φούσια, πάνω στον Γράμμο και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στην οποία επειδή δεν υπάρχει σήμα δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με τις δυνάμεις που επιχειρούν εκεί και τον διοικητή του νομού που επίσης βρίσκεται εκεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκολσιόπουλος για να συνεχίσει:

«Επιχειρούν 12 άτομα. Η φωτιά ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ. Ούτε ο διοικητής του κλιμακίου του Νεστορίου αλλά ούτε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καστοριάς μπορούν να μου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Υπόθεση κάνω ότι επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση και δεν μας έχουν ζητήσει ακόμα βοήθεια ενδεχομένως η φωτιά να προσπαθεί να ελεγχθεί. Εκεί βρίσκεται και ένα ελικόπτερο και μας ξυπνά μνήμες του 2007 που είχε καεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του δάσους του Γράμμου. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και αναμένουμε εντολές από το διοικητή Καστοριάς για να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε όσο χρειαστεί και όσο μπορούμε».