Skip to main content

Δήμαρχος Σερρών: Νταβατζής και πολιτικός απατεώνας ο Καμμένος

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει «νταβατζή της κυβέρνησης» και «πολιτικό απατεώνα» τον Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον ότι κορόιδεψε τον σερραϊκό λαό.

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένος, τον οποίο αποκάλεσε «νταβατζή» της κυβέρνησης.

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η δήλωση του υπουργού που έκανε λόγο για «νταβατζιλίκι» σχετικά με την παραχώρηση στρατοπέδου της περιοχής.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει «νταβατζή της κυβέρνησης» και «πολιτικό απατεώνα» τον Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα και πως κορόιδεψε τον σερραϊκό λαό.  

«Ο νταβατζής της κυβέρνησης δεν μπορεί να μιλάει για νταβατζιλίκι και να προσβάλλει την τοπική κοινωνία των Σερρών. Ο κ. Καμμένος κορόιδεψε τον σερραϊκό λαό. Είναι ψεύτης και αναξιόπιστος. Είναι ένας πολιτικός απατεώνας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, «ακόμη και τώρα ο κ. Καμμένος λέει ψέματα ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος Σερρών θέλει τα στρατόπεδα χωρίς αντάλλαγμα. Είναι ανεπιθύμητος στις Σέρρες. Κόλλια και Σταμπουλή να τον χαίρονται. Έχουν αποκοπεί πλήρως από την τοπική κονωνία και έχουν συνταχθεί με τον Καμμένο».

«Ο κ. Καμμένος δεν σεβάστηκε την προσπάθεια δεκαετιών όλων των δημοτικών αρχών, δεν σεβάστηκε τη συνέχεια του κράτους, αφού δεν υλοποίησε την συμφωνία Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σερρών πολεοδομούσε 45 στρέμματα τα οποία μένουν στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα 235 στρέμματα των δύο στρατοπέδων περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου Σερρών, δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό και τις δεσμεύσεις του στη Βουλή τον Ιούλιο 2016, που έλεγε ότι ισχύει η συμφωνία Αβραμόπουλου για τις Σέρρες, δεν σεβάστηκε την τοπική κοινωνία και σέρνει το Δήμο Σερρών στα δικαστήρια. Ντροπή του», σημειώνει.

Στη δήλωση του ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει ότι  «ο νέος νόμος που ψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να δώσει το 5% της αντικειμενικής αξίας των στρατοπέδων και να παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που δεν το θέλουν. Να σας πω κάτι και λυπάμαι γι αυτό, όπως με το Δήμαρχο Σερρών. Παρότι συμφωνήσαμε για το χώρο που θα πολεοδομήσει, έρχεται τώρα και λέει δεν θέλω για 99 χρόνια, θέλω να μου το χαρίσεις. Βεβαίως και εμείς θέλουμε να αξιοποιηθούν τα στρατόπεδα από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά νταβατζιλίκι να το πάρει από το Ταμείο των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων αντί για 99 χρόνια, κατά κυριότητα και να μη δώσει τίποτα, δεν γίνεται. Έχω την υποχρέωση να προστατεύσω τις Ένοπλες Δυνάμεις».