Skip to main content

Δήμαρχος Δέλτα: Δικαίωση για τον κόμβο Κ16-Αναμένουμε για τα άλλα έργα

Θετική εξέλιξη για το Καλοχώρι, αναμένουμε τις υπόλοιπες συνδέσεις, έργο απορροής ομβρίων και ολοκλήρωση ημιτελών μεγάλων έργων, είπε ο δήμαρχος.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Καλοχωρίου με τη Θεσσαλονίκη μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κ16 εξέφρασε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος.

«Νιώθουμε επιτέλους δικαιωμένοι γιατί ένα από τα ημιτελή έργα που βρήκαμε στην επικράτεια του Δήμου Δέλτα ολοκληρώνεται», ανέφερε ο δήμαρχος.

Όπως είπε, από το 2015 η δημοτική αρχή είχε πάρει πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, καθώς η σύνδεση του Καλοχωρίου με τη Θεσσαλονίκη και με την εσωτερική περιφερειακή οδό ήταν ύψιστη ανάγκη προκειμένου να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά, έστω μερικώς, η Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου και το Βιομηχανικό Πάρκο Καλοχωρίου.

«Αναμένουμε να προχωρήσει άμεσα και η ολοκλήρωση της σύνδεσης του Λιμανιού με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά και η σύνδεση του Καλοχωρίου με την Εγνατία Οδό προς Καβάλα και Χαλκιδική (Κ1), ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα», επεσήμανε ο κ. Φωτόπουλος.

Και ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως η δημοτική αρχή ελπίζει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στη φωνή απόγνωσης των επιχειρηματιών, των εργαζομένων, των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έναρξη του μεγάλου έργου απορροής ομβρίων υδάτων στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να σταματήσει η συνεχής καταστροφή των δρόμων και η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

«Ακόμη, θέλω να θυμίσω το αίτημα του Δήμου μας για την ολοκλήρωση των υπόλοιπων μεγάλων έργων που παραμένουν ημιτελή εδώ και χρόνια, όπως είναι η ενωτική οδός στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και η ανισόπεδη γέφυρα της Ν. Μαγνησίας, έργα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.

Ο δήμος Δέλτα, όπως είπε, παρά τα χτυπήματα που ακόμη δέχεται, δεν είναι πια η πιο εγκαταλελειμμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχει φωνή, διεκδικεί, στοχεύει στην ουσία και με αποτελεσματικότητα και αποτελεί την πιο ελπιδοφόρα περιοχή για ανάπτυξη.

«Αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο, αυτό που αξίζει ο δήμος Δέλτα και οι δημότες μας», κατέληξε ο δήμαρχος.