Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
x

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ

Πάνω από 220.000 ευρώ ήταν η οικονομική ζημιά από τη διαγραφή χρεών - Κατηγορούνται 11 άτομα για απιστία στην υπηρεσία και ηθική αυτουργία.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Ν. Μουδιανών και νυν Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης και μέλη του δημοτικού του συμβουλίου για διαγραφή χρεών πολιτών.

Πρόκειται για συνολικά 11 άτομα που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και ηθικής αυτουργίας στην απιστία που τελέστηκαν τη χρονική περίοδο 2006- 2007, προκαλώντας οικονομική ζημιά 220.482 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 646 βούλευμα του ΣΕΘ, την 4η Δεκεμβρίου 2006, οι κατηγορούμενοι ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μουδανιών υπερψήφισαν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες αποφασίστηκε η διαγραφή χρεών πολιτών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους τελών του δήμου, χωρίς να υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα επρόκειτο για βεβαιωμένα τέλη σύνδεσης ύδρευσης και αποχέτευσης, ακίνητης περιουσίας, δημοτικά τέλη, πάγια κλπ.

«Ο δήμαρχος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του και ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης του τότε δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας παραινέσεις και προτροπές, έπεισε με φορτικότητα του συγκατηγορουμένους του ότι εκπληρώνουν σχετικές υποσχέσεις τους ως δημοτική παράταξης προς τους ψηφοφόρους τους. Τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ελεγχθούν ή να κατηγορηθούν για τις αναφερόμενες ενέργειες τους και προκάλεσε σ' αυτούς την απόφαση να υπερψηφίσουν τις αποφάσεις για διαγραφή χρεών από πολίτες», αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ