Skip to main content

Δήμαρχοι για συνάντηση με Τσίπρα: Ικανοποίηση και τώρα αναμονή (vid)

Οι πρώτες δηλώσεις των δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Την ικανοποίησή τους για τη σημερινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το τέλος της πολύωρης σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ενώπιον του οποίου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

«Είδαμε με χαρά ότι υπάρχει κυβερνητικό ενδιαφέρον. Τον ενημερώσαμε για τα πολύ σημαντικά για εμάς προβλήματα, όπως η σχολική στέγη, η ανεργία, τα αντιπλημμυρικά έργα στο δυτικό μέτωπο, οι αναπλάσεις, οι αστικές συγκοινωνίας, η επέκταση του Μετρό κ.α.», είπε αρχικά ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Ακούσαμε το κυβερνητικό κλιμάκιο να δεσμεύεται ότι θα ενσκύψει και θα δώσει μεγάλη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων μας».

«Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας διαλόγου που ξεκίνησε σήμερα», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Κυρίζογλου. Ο κ. Κυρίζογλου χαρακτήρισε θετική την ενέργεια και έκανε λόγο για μία συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, για όλα τα θέματα.

«Οφείλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για τον χρόνο που δόθηκε και για τον ουσιαστικό διάλογο που έγινε, ωστόσο θα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όταν θα δούμε τις λύσεις επί των θεμάτων που θέσαμε», ανέφερε ο ίδιος.