Skip to main content

ΔΗΜΑΡ: Εμφυλιοπολεμικού τύπου οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «τέτοιες δηλώσεις, προσβλητικές συνολικά για την Αριστερά στην χώρα, δημιουργούν και εντείνουν ένα διχαστικό κλίμα».

«Απαράδεκτες, εμφυλιοπολεμικού τύπου» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά τις αναφορές που έκανε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης για την Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «τέτοιες δηλώσεις, προσβλητικές συνολικά για την Αριστερά στην χώρα, δημιουργούν και εντείνουν ένα διχαστικό κλίμα στην κοινωνία».

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, το θέμα λαμβάνει διάσταση γιατί ο κ. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατική χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί ή να ανέχεται τέτοιες δηλώσεις. Ο “μεταρρυθμιστής” πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκης, τι έχει να πει;», διερωτάται η Ν.Δ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων σε κομματική συγκέντρωση Χίο ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση «τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται».

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών παρατήρησε ότι «αν θέλεις να πολεμήσεις τη διαπλοκή θέλεις πολλά κανάλια εν αντιθέσει με αυτούς που θέλουν λίγα».

«Πάντα έλεγα ότι οι Αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο», πρόσθεσε.