Skip to main content

Δηλώσεις τριών ευρωβουλευτών της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό

Οι Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή και Κώστας Χρυσόγονος, έδωσαν το «παρών» ως ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο ΠΑΜΑΚ.

Την εκτίμησή τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και για την αυριανή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις, εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές της Θεσσαλονίκης, Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή και Κώστας Χρυσόγονος, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τις «Προοπτικές Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που έλαβε χώρα στο ΠΑΜΑΚ.

Σύμφωνα με το rthess.gr, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δήλωσε αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα προσέλθει αύριο στο Μεγάρου Μαξίμου στις 10 το πρωί. «Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ουσιαστική ενημέρωση καθώς πλέον βρισκόμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις» σημείωσε.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε «υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να βρεθεί μια κοινή εθνική γραμμή όμως αυτό δεν γίνεται αν οι διαπραγματεύσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και εμείς ενημερωνόμαστε κατόπιν εορτής. Για το θέμα της ονομασίας ανέφερε «Το σημαντικό είναι να υπάρχει μια ονομασία για όλα και όχι μόνο για τους διεθνείς οργανισμούς».

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι η εθνική συνεννόηση είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και επιβεβλημένη. «Πρέπει να είμαστε καθαροί στο τι ζητάμε. Μια είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ψευδώνυμο ανεξαρτήτως αν αυτό δεν περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στην ουσία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει και να απαιτήσει την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας, διαφορετικά θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά.