Skip to main content

Δικογραφίες κατά 36 οπαδών του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

Ταυτοποιήθηκαν 36 άτομα για τα σοβαρά επεισόδια του περασμένου Μαρτίου - Έρευνες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τις Σέρρες

Στην ταυτοποίηση 36 οπαδών του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν με «κακουργηματικού χαρακτήρα έκνομες ενέργειες» στα ευρείας κλίμακας επεισόδια που προκλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο γήπεδο της Τούμπας, στον ημιτελικό του κόντρα στον Ολυμπιακό, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας Εμπρησμού», «Έκρηξης», «Παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες», «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Απόπειρας απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος Αστυνομικού εν Υπηρεσία», «Σωματικών βλαβών σε βάρος Αστυνομικού εν Υπηρεσία», «διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», «αδικημάτων βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και «Περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες 5 εκ των δραστών, κατηγορούμενων για κακουργηματικού χαρακτήρα έκνομες ενέργειες, σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες, με τη συνδρομή αστυνομικών των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός και αντικείμενα, με τα οποία οι δράστες συμμετείχαν στα επεισόδια έχοντας αλλοιωμένα ή καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Να σημειωθεί ότι, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα εκείνου, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε συνολικά 15 συλλήψεις οπαδών του Δικεφάλου. Στα επεισόδια είχαν τραυματιστεί 12 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων χρειάστηκαν νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση διεκόπη οριστικά, πριν συμπληρωθεί το 90άλεπτο, μετά την εισβολή εκατοντάδων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, από τη Θύρα 4 του γηπέδου.