Skip to main content

Δικογραφία κατά 50χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σε έρευνα στο σπίτι του 50χρονου στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός 50χρονου στην Αττική.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τον 50χρονο έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στον 50χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στην οικία του 50χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.