Skip to main content

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος 26χρονου

Αγνωστος, μέσω προγράμματος συνομιλίας και ανταλλαγής αρχείων που χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα, έπεισε ανήλικο να του αποστείλει φωτογραφίες.

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους σχηματίστηκε σε βάρος 26χρονου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, μέσω προγράμματος συνομιλίας και ανταλλαγής αρχείων που χρησιμοποιείται σε κινητά τηλέφωνα, έπεισε τον ανήλικο γιο της να του αποστείλει φωτογραφίες του.

Η καταγγελία τέθηκε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 25 Ιανουαρίου στην κατοικία του 26χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.