Skip to main content

Δίκη αγγειοχειρουργού: Ήθελε να την ξεκάνει, λέει ο σύζυγος

«Η επέμβαση ήταν πρόσχημα, ήθελε να την ξεκάνει. Δεν ξέρω γιατί, να δείτε τον ψυχισμό του», είπε ο σύζυγος της άτυχης μεσίτριας

Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο 39χρονος αγγειοχειρουργός που δικάζεται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν αποδέχεται όσα του καταλογίζουν και απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι παραδέχεται μόνο το ιατρικό λάθος στο οποίο υπέπεσε.

«Μου είπε ψέμματα, ήθελε να την ξεκάνει»

Ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας εξετάστηκε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ο οποίος περιέγραψε τις ενέργειες που έκανε για τον εντοπισμό της, ενώ ανέφερε ότι επικοινώνησε και με τον κατηγορούμενο, ο οποίος του είπε ότι δεν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη ασθενή και ότι προσπάθησε να τον παραπλανήσει. «Όταν μίλησα με τον αγγειοχειρουργό, ήταν ψυχραιμότατος, ευγενικός και είπε ότι είχε ραντεβού με την Ντιάνα, αλλά δεν ήρθε», είπε χαρακτηριστικά.

«Μου είπε μάλιστα ότι την άκουσε φοβισμένη. Αυτό με αποπροσανατόλισε. Έβαλα εργολάβους να ανοίγουν σπίτια μήπως είναι μέσα και έγινε κάτι με κάποιον υποψήφιο αγοραστή - πελάτη της από το μεσιτικό», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έζησα ένα δεύτερο δράμα όταν ο γιατρός άρχισε να τα ρίχνει σε μένα. Είπε στην απολογία του ότι ήμουν ο μοναδικός που είχε κίνητρο να της κάνω κακό. Είχα χάσει τη γυναίκα μου, είχαμε χάσει τη μητέρα μας και έβλεπα τους γείτονες να με κοιτάζουν και να απομακρύνονται. Αυτό με τσάκισε. Είχα ζητήσει μέχρι και εξαίρεση από τα μαθήματα και τώρα απαντάει».

«Τη σκότωσε με ισχυρότατα ναρκωτικά που αν είναι αναγκαία δίνονται μόνο από ειδικό αναισθησιολόγο. Τη σκότωσε δίνοντας της αυτά τα φάρμακα. Η επέμβαση ήταν πρόσχημα, ήθελε να την ξεκάνει. Δεν ξέρω γιατί, να δείτε τον ψυχισμό του», υποστήριξε ο σύζυγος της 36χρονης.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο ίδιος σημείωσε για τη σύζυγό του ότι «ήταν ένας άγγελος», ενώ ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την έρευνα που έκαναν.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε στο παρελθόν ο αγγειοχειρουργός με τη γυναίκα του, είπε αρχικά ότι αυτό ήταν σε γνώση του επειδή συζητούσαν την αγορά ενός σπιτιού και πρόσθεσε: «Μπορεί η Ντιάνα να ήταν εντυπωσιακή, να την καλόβλεπαν, όμως εγώ την εμπιστευόμουν. Ήταν ένα ηθικό στοιχείο και η σχέση μας ήταν δοκιμασμένη. Ήξερα ότι δεν θα ενέδιδε και είχα δίκιο».

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού.