Skip to main content

Δικαίωση του ΚΚΕ για τα πρόστιμα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε τις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου για την επιβολή προστίμων σε βάρος του κόμματος για παράνομες αφισοκολλήσεις.

Τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με τις οποίες είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε βάρος του ΚΚΕ, για παράνομες αφισοκολλήσεις ακύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Στα δικαστήρια είχε προσφύγει το ΚΚΕ το 2015, μετά την αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για τα πρόστιμα πάνω από 10.000 ευρώ που είχαν επιβάλει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σε βάρος του κόμματος για παράνομη αφισοκόλληση.

Την απόφαση του δικαστηρίου ανακοίνωσε στην έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα. Όπως ανέφερε, «οι αποφάσεις ακυρώθηκαν με το επιχείρημα ότι, εφόσον γίνεται προβολή ιδεών πολιτικού χαρακτήρα, δεν μπορεί να εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου που αφορούν στις εμπορικές διαφημίσεις».

«Οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα για πολιτικές αφίσες», υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι αφισοκολλήσεις από το Κουμουνιστικό Κόμμα πραγματοποιήθηκαν το 2015 με αφορμή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και την ομιλία του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, αφιέρωμα στον Μπρέχτ και άλλες εκδηλώσεις.