Skip to main content

Δικαστικό «Όχι» στη συμμετοχή συνδικαλιστών ΧΑ στις εκλογές του δήμου

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν εξέδωσε θετική απόφαση για τη συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής κι έτσι η παράταξη αποκλείεται από τις εκλογές.

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» ενάντια στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής.

Η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη», μέσω της αίτησης προσωρινής διαταγής, ζητούσε να ανακηρυχθεί ως παράταξη και να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Εναλλακτικά, ζητούσε να γίνει αναβολή των εκλογών, προκειμένου να εκδικαστούν στο μεταξύ τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τελικά, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν εξέδωσε θετική απόφαση για τη συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής και ως εκ τούτου δεν θα της επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές με αυτόνομο ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ζητώντας να αποκλειστεί από τις εκλογές η παράταξη που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.