Skip to main content

Δικαστικοί Λειτουργοί Ε.Σ.: Προσπάθεια ακύρωσης της δικαστικής κρίσης

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάνει λόγο για προτροπές προς τον υπουργό να επηρεάσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Για προσπάθεια διεμβολισμού και ακύρωσης της δικαστικής κρίσης του συμβουλίου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.), με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν αδιαφανείς, παράνομες και αναξιοκρατικές κρίσεις, προκειμένου να επιλεγούν σε θέσεις προϊσταμένων Τμημάτων φίλοι και συγγενείς της προέδρου καθώς και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα «βρίθουν ανακριβιών, είναι αόριστα και συκοφαντικά, προσβάλλουν δε βάναυσα την τιμή και υπόληψη της προέδρου και των λοιπών μελών του συμβουλίου».

Επιπλέον, τονίζεται πως:

«Γίνεται προσπάθεια διεμβολισμού και ακύρωσης στην πράξη της δικαστικής κρίσης του συμβουλίου προτρέποντας έμμεσα κατά τρόπο πρωτόγνωρο και θεσμικά ανεπίτρεπτο τον Υπουργό Δικαιοσύνης αφενός να επηρεάσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης αφετέρου να παρανομήσει μη εκδίδοντας τις σχετικές πράξεις τοποθέτησης των επιλεγέντων σε θέσεις Τμηματαρχών.

Πριν από την δημοσίευση και ανάρτηση των συγκεκριμένων καθόλα ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, επιβαλλόταν, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η στοιχειώδης επαλήθευση της αλήθειας των αναγραφομένων σε αυτά γεγονότων καθώς και της αξιοπιστίας των πηγών πληροφόρησης του συντάκτη τους.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων ανυπόστατων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, κλονίζουν αδικαιολόγητα την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς υπονομεύουν το δικαίωμά τους για έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση και καθιστούν εν γένει τα ΜΜΕ οχήματα εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών».