Skip to main content

Δικαστική απόφαση δικαιώνει απολυμένους της ΒΙΟΣΩΛ

Σημαντική εξέλιξη στη διαδικασία αντιπαράθεσης διοίκησης και προσωπικού της ΒΙΟΣΩΛ στο Βόλο συνιστά απόφαση δικαστηρίου της περιοχής που δικαιώνει δύο εργαζομένους οι οποίοι είχαν απολυθεί πριν ένα χρ
Σημαντική εξέλιξη στη διαδικασία αντιπαράθεσης διοίκησης και προσωπικού της ΒΙΟΣΩΛ στο Βόλο συνιστά απόφαση δικαστηρίου της περιοχής που δικαιώνει δύο εργαζομένους οι οποίοι είχαν απολυθεί πριν ένα χρόνο, κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι στους εργαζομένους πρέπει να καταβληθούν από την εταιρία τα δεδουλευμένα του ενός χρόνου που έμειναν άνεργοι και να επαναπροσληφθούν άμεσα.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει κύμα προσφυγών και από άλλους εργαζομένους της εταιρίας οι οποίοι απολύθηκαν τους τελευταίους 4 μήνες. Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η τριμερής συνάντηση που έλαβε χώρα στην Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, απέβη άκαρπη, καθώς η διοίκηση της ΒΙΟΣΩΛ πρότεινε εκ νέου οι εργαζόμενοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη προοπτική, αρνήθηκαν να δεχθούν τις απολύσεις που έγιναν και ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Πλέον, το επόμενο βήμα στη διαδικασία προσέγγισης των δύο πλευρών, αναμένεται να γίνει στο υπουργείο Εργασίας, αφού έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί νέα τριμερής παρουσία του αρμόδιου υπουργού ή υφυπουργού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ΒΙΟΣΩΛ.