Skip to main content

Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Τρ. Πειραιώς σε Θεσσαλονίκη, Βέροια

Με ποιους συναντήθηκε και ποιους επισκέφθηκε σε Θεσσαλονίκη και Βέροια, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, ενώ επισκέφθηκε και καταστήματα της τράπεζας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαντζηνικολάου το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο διοίκησης της τράπεζας κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Αγροτικού Τομέα κ. Άλκη Αλεξάνδρου, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής βιομηχανίας Venus Growers στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες της επιχείρησης, που επεξεργάζεται 50.000 τόνους ροδάκινων ετησίως, πραγματοποιεί εξαγωγές 60 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 50 χώρες και συνεργάζεται με 1000 αγρότες παραγωγούς, μέσω των προγραμμάτων Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της Venus Αντώνης Μαρκοβίτης, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Στέλιος Θεοδουλίδης και τα στελέχη της διοίκησης Χρήστος Γιαννακάκης και Ηλίας Αλεξογιάννης εξήγησαν στον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Venus, που δίνει έμφαση στην ποιότητα της παραγωγής και την εξωστρέφεια, ενώ υπογράμμισαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρίας να επεκτείνει τα προγράμματα της Συμβολαιακής Τραπεζικής, τα οποία βοήθησαν στον εξορθολογισμό όλων των παραμέτρων της παραγωγής μέσα στην κρίση. Από την πλευρά του ο κ. Χαντζηνικολάου επαναβεβαίωσε τη στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς για στήριξη και χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των μεταποιητικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα προϊόντα που παράγει η ευλογημένη ελληνική γη, ώστε να παραχθεί κοινωνικός πλούτος και να ενισχυθούν η εθνική οικονομία και η απασχόληση.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Χαντζηνικολάου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Θεσσαλονίκης Εμπόριον 1870 – 1970» που οργανώνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη στη Θεσσαλονίκη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνος Καννέλης, οι επιχειρηματίες κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, Ευάγγελος Γεροβασιλείου, Νίκος Ευθυμιάδης, καθώς και η πρόεδρος του ΠΙΟΠ κ. Σοφία Στάικου.  

Την Τρίτη 6 Μαρτίου ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφθηκε τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Όπως σημείωσε ο κ. Χαντζηνικολάου η Τράπεζα Πειραιώς πιστεύει στη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να καινοτομήσουν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εκτεταμένα χωρίς την ερευνητική συνδρομή της ακαδημαϊκής κοινότητας –φυσικά και του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας.  

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες από τον πρόεδρό της Δρ. Πάνο Καννέλη. Ο κ. Χαντζηνικολάου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο της σχολής, που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς συνδέεται ευθέως με την αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, βασικός χρηματοδότης της οποίας είναι η Τράπεζα Πειραιώς.