Skip to main content

Διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από σήμερα στο Κίεβο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ουκρανία σε μια πολύ επικίνδυνη για την περιοχή, συγκυρία, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ουκρανία σε μια πολύ επικίνδυνη για την περιοχή, συγκυρία, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθορίζουν σε κάποιο, μεγάλο, βαθμό τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, γι' αυτό και αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα παραπάνω θα πρέπει κανείς να προσθέσει το γεγονός ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε νέα φάση, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας αποτελεί ασφαλώς η Παρευξείνια «γειτονιά». Πόσο μάλλον που στην Ουκρανία ζουν αρκετές χιλιάδες Ουκρανών ελληνικής καταγωγής, κάποιοι από τους οποίους σε πολύ επικίνδυνες περιοχές.