Skip to main content

Διευρύνει την αλυσίδα των ΙΚΤΕΟ της η Auteco, του ομίλου J&P Aβαξ

H Auteco σχεδιάζει να δημιουργήσει άλλα 4 ΙΚΤΕΟ και δίκτυο franchising. Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του ΙΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο της υπερσύγχρονο  Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε η Auteco του ομίλου J&P Αβαξ, με 5 διαδρόμους τεχνικού ελέγχου, προυπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο  είναι το τρίτο της αλυσίδας, που δημιούργησε η εταιρία, επενδύοντας σε α΄ φάση συνολικά  10εκατ. ευρώ.

Στη β΄φάση του αναπτυξιακού της προγράμματος, η Auteco σχεδιάζει να δημιουργήσει άλλα τέσσερα ιδιωτικά ΚΤΕΟ σε περιοχές, που θα επιλεγούν ανάλογα με την κίνηση ΙΧ  που παρουσιάζουν, αλλά σκέφτεται  να δημιουργήσει και  ένα δίκτυο ΙΚΤΕΟ μέσω franchising.

Οι δυο πρώτοι σταθμοί ελέγχου αυτοκινήτων της Auteco κατασκευάστηκαν στην Αθήνα, ενώ οι εγκαταστάσεις του νέου σταθμού ΙΚΤΕΟ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται επί της Αγίας Αναστασίας 13 στην Πυλαία, δίπλα στο Mediterranean Cosmos και στο  Magic Park. Η δυναμικότητα του παρέχει τη δυνατότητα να διενεργεί πάνω από 400 ελέγχους ημερησίως.

Σε συνέντευξη που δόθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Auteco κ. Ορθόδοξο Μπακιρτζή επισήμανε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Auteco είναι η τιμολογιακή της πολιτική, η οποία είναι η πλέον ανταγωνιστική σε σχέση με τα άλλα  ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν, αλλά και του δημοσίου.

Η τιμή για έλεγχο ΚΤΕΟ είναι 39,99 ευρώ, το γενικό check up αυτοκινήτου κοστίζει μόνο 5 ευρώ, ενώ παρέχει και κάρτα καυσαεριών με 5 ευρώ. Ο επανέλεγχος εφόσον απαιτηθεί είναι δωρεάν.  Η ανταγωνιστική τιμή δεν μειώνει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Κωνσταντίνος Βήκας. Εξήγησε ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός των ΙΚΤΕΟ της εταιρίας διακριβώνονται και πιστοποιούνται  κάθε τρεις μήνες. Τόνισε ότι ο εξοπλισμός της αλυσίδας των ΙΚΤΕΟ της Αuteco είναι κορυφαίας τεχνολογίας, που ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο έλεγχος γίνεται με ραντεβού ή απευθείας, καλώντας το 5ψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 18166.Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Ιδιωτικού ΚΤΕΟ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 του μηνός.
 
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 13 Ιδιωτικά ΚΤΕΟ και 2 του δημοσίου. Τα δημόσια ΚΤΕΟ κατέχουν μερίδιο αγοράς στη Θεσσαλονίκη της τάξης του 7%, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Το 40% των ΙΧ απέχουν από τεχνικό έλεγχο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πανελλήνια το 40% του στόλου των ΙΧ δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη δεν ελέγχεται από ΚΤΕΟ  το 25% των ΙΧ. Δηλαδή στη Θεσσαλονίκη εξετάζονται 170.000 ΙΧ, ενώ θα έπρεπε ο αριθμός αυτός να προσεγγίζει τα 220.000ΙΧ.

Σήμερα διενεργούνται 1,5 εκατ. τεχνικοί έλεγχοι στα ΙΧ από τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, που εξασφαλίζουν έσοδα 43 εκατ. ευρώ, ενώ λειτουργούν 267 Ιδιωτικά ΚΤΕΟ πανελλήνια.

Ο κ. Μπακιρτζής τόνισε ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ δεν αποτελεί πλέον μια χρονοβόρα , δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία, αλλά μια κίνηση πολιτισμού, ασφάλειας και οικολογίας, προσιτή σε όλους. Με αφορμή την έναρξη του νέου σταθμού ΚΤΕΟ στη Θεσσαλονίκη, η Auteco επιφυλάσσει ειδικές τιμές για οδηγούς και οχήματα.
Όπως τόνισαν οι ομιλητές η Auteco προσφέρει after sales υπηρεσίες με υπενθύμιση κα εξυπηρέτηση πελατών προς του επόμενου τεχνικού ελέγχου.
Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων , όπως επισημάνθηκε είναι πρωτοποριακός με άνετους και φιλόξενους χώρους υποδομής και αναμονής για τους οδηγούς, ενώ ο χρόνος ελέγχου είναι 30 λεπτά.. Σήμερα η Auteco απασχολεί 68 άτομα προσωπικό, από τα οποία τα 14 είναι στη Θεσσαλονίκη,εν΄ο διευθύνων σύμβουλος της Auteco είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λυσαρίδης.