Skip to main content

Διευκρινίσεις του τ. διοικητή της Υ.Π.Α. για την κόντρα Ντόρας- Βγενόπουλου

Κωνσταντινίδης: Τίποτε το παράνομο ή παράτυπο. Όλα έγιναν σε εφαρμογή ελληνικών και κοινοτικών συμφωνιών.
Τίποτε το παράτυπο ή το ευνοϊκό προς κάποια αεροπορική εταιρία δεν περιλαμβάνουν οι ρυθμίσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην αεροπορική σύνδεση με την Τουρκία, επισημαίνει ο  τέως διοικητής της ΥΠΑ.
Ο κ. Κωνσταντινίδης ρίχνει φως σε μία υπόθεση που την προηγούμενη εβδομάδα ανέβασε κατακόρυφα την πολιτική αντιπαράθεση, με αποκορύφωμα την υποβολή μηνύσεων μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, το δικαίωμα για δρομολόγια Ελλάδας- Τουρκίας δόθηκε στην Aegean από το Μάιο του 2004, βάσει διμερών και κοινοτικών συμφωνιών. Η εταιρία είχε υποβάλει τέτοιο αίτημα από το 2002, ενώ για να διευκολυνθεί η Ολυμπιακή διπλασιάστηκαν οι πτήσεις. Η διακρατική σύμβαση Ελλάδας-Τουρκίας του 1948 προέβλεπε 16 πτήσεις την εβδομάδα από μία ή περισσότερες αεροπορικές εταιρίες και όχι μόνο από την Ολυμπιακή. 

Ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτηρίζει ψευδές, ότι η ελληνική πλευρά αξίωνε «επειγόντως» την υπογραφή του Μνημονίου και προσθέτει ότι η ΥΠΑ είχε ήδη ειδοποιήσει, ως όφειλε, την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που -κατά τον ίδιο- σημαίνει ότι με την υπογραφή του Μνημονίου επιτεύχθηκε όχι μόνον εθνικός, αλλά και κοινοτικός σκοπός.

«Προξενούν κατάπληξη αλλά και προβληματισμό τα πρόσφατα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις διαφόρων, πού, είτε φέρονται, να αγνοούν είτε δυσαρεστούμενοι, από την επιτυχή προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και αντί να συγχαίρουν τις ελληνικές Αρχές δημιουργούν την εντύπωση δήθεν σκανδάλου» σημειώνει και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για τα δικαιώματα του σε περίπτωση που το όνομά του εμπλακεί σε σενάρια σκανδαλολογίας.