Skip to main content

Διεθνής Τύπος: Η Μέρκελ μιλά σκληρά για τους πρόσφυγες

Ναι στην απαγόρευση της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, όχι στη χορήγηση ασύλου αιτούντων, είπε η καγκελάριος σε συνέδριο του CDU.

Η Άνγκελα Μέρκελ μιλάει σκληρά για τους πρόσφυγες, σχολιάζει ο διεθνής Τύπος επισημαίνοντας πως, κατά τη χθεσινή της ομιλία στο πλαίσιο του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Έση, θέλησε να δείξει στους συμπολίτες της ότι απόλυτη προτεραιότητα για την ίδια και το κόμμα της είναι η ασφάλειά τους.

Αυτή τη φορά, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας ήταν πιο σκληρή και εξήγησε το όραμά της με το οποίο θα κυβερνήσει και πάλι τη χώρα εάν εκλεγεί το 2017, μιλώντας και για την προσφυγική κρίση, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί πυρά όχι μόνο από τη γερμανική αντιπολίτευση αλλά και από πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός της, τονίζει ο διεθνής Τύπος.  

«Ναι στην απαγόρευση της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, όχι στη χορήγηση ασύλου αιτούντων που δεν δεν πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις».  

Η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε πως, προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια των Γερμανών πολιτών.  

Η Μέρκελ πρόβαλε την εικόνα ενός κόμματος που είναι συμπαγές σαν βράχος για να ανυψώσει την ηθικό των στελεχών του CDU αλλά και να δείξει πως όποια διαμάχη μεταξύ τους είναι υποδεέστερη της ενότητας και της ασφάλειας του γερμανικού λαού.

«Ο νόμος και η τάξη ισχύουν για όλους όσοι διαμένουν στη Γερμανία, ντόπιοι και ξένοι». Σε αυτό το σημείο η Μέρκελ εμφανίστηκε αδιάλλακτη. Καθώς το ζήτημα του Ισλάμ διχάζει τη γερμανική κοινωνία, η Μέρκελ υποσχέθηκε ξεκάθαρα πως στόχος της είναι να υπερασπιστεί τις «βασικές αξίες» της Γερμανίας ενώ τάχθηκε κατά των παράλληλων κοινωνιών.