Skip to main content

Διεθνής επιτροπή για την ισραηλινή επίθεση στη νηοπομπή

Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει την ισραηλινή επίθεση της 31ης Μαΐου κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα τ
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει την ισραηλινή επίθεση της 31ης Μαΐου κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσε το θάνατο εννέα Τούρκων.

Όπως σημειώνει ο Μπαν στη σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή θα προΐσταται από τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζέφρι Πάλμερ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, ενώ θα περιλαμβάνει έναν Τούρκο και έναν Ισραηλινό εκπρόσωπο.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 10 Αυγούστου και θα υποβάλλει μία πρώτη έκθεση στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, το Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να συνεργαστεί με την επιτροπή του ΟΗΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz στον ιστότοπό της. Επτά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισαν να επιτρέψουν στην επιτροπή να έχει πρόσβαση στο υλικό που έχει συλλεχθεί από δύο ισραηλινές επιτροπές που διεξάγουν διαφορετικές έρευνες για την επίθεση της 31ης Μαΐου.