Skip to main content

Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη

Σημείο αναφοράς της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας και των συστημάτων ασφαλείας προσπαθεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη η 1η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας.
Σημείο αναφοράς της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας και των συστημάτων ασφαλείας φιλοδοξεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη η 1η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας, Defensys.

Η έκθεση Defensys θα κάνει την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου 2010. Τόσο το όνομα –που προκύπτει από τη σύνθεση των λέξεων defense, security και systems- όσο και η χρονική περίοδος κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί οριστικοποιήθηκαν σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που εδώ και λίγο καιρό αποφάσισε να παράσχει την αιγίδα και τη στήριξή του στη ΔΕΘ ΑΕ.

Η πρωτοβουλία για την ανάληψη της διοργάνωσης ανήκει στη ΔΕΘ ΑΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει τον εκθεσιακό θεσμό της Θεσσαλονίκης, αλλά και να ανοίξει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την πόλη.

Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε πριν από λίγο καιρό στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία της ΔΕΘ. Η εταιρία διαβλέποντας το κενό που θα δημιουργείτο στην εκθεσιακή αγορά από τη μη διοργάνωση της Defendory International στην Αθήνα αξιοποίησε την ευκαιρία προς όφελος της Θεσσαλονίκης. Έτσι για πρώτη φορά μια σημαντική εκθεσιακή δράση που διοργανωνόταν στην Αθήνα παίρνει τον δρόμο προς το Βορρά και όχι το αντίθετο.