Skip to main content

Οι αναφορές του διεθνούς Τύπου στην απόφαση της Eldorado Gold

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η απόφαση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη τα ξένα κεφάλαια. Τι απαντά ο Τζανακόπουλος.

Εκτενείς είναι ο αναφορές του ξένου Τύπου στην απόφαση της Eldorado για αναστολή των επενδύσεων στην Ελλάδα, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι η απόφαση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη τα ξένα κεφάλαια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα που έχει λάβει τρία προγράμματα στήριξης από το 2010 αναζητεί επενδύσεις για να ξαναφτιάξει την οικονομία της και να βγει από την μακρά οικονομική κρίση. Το ρεπορτάζ του Reuters αναδημοσιεύουν και οι New York Times.

Η Deutsche Welle σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι οι αναλυτές συχνά υπογραμμίζουν ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης εφόσον επιθυμεί η χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της.

Στους Financial Times αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ανακοίνωση της Eldorado έρχεται δύο ημέρες αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέμεινε, κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και ομάδας Γάλλων επιχειρηματιών, ότι η κυβέρνησή του θα καλωσορίσει τις ξένες επενδύσεις για να επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας που αρχίζει τώρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του ξένου Τύπου και ειδικά των Μέσων εκείνων που συμβάλουν στην ενημέρωση των επενδυτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι οι επενδυτές δεν ενημερώνονται μόνο από μία πηγή.