Skip to main content

Διεθνής διάκριση για το «πράσινο» Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων

Το Junior Achievement Greece βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό του έργο υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση

Για τη δημιουργία του πρωτοποριακού GREENT project που μαθαίνει στα παιδιά τα μυστικά της πράσινης επιχειρηματικότητας, βραβεύτηκε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece  από τον παγκόσμιο οργανισμό Junior Achievement Worldwide στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου JA Worldwide Global Leadership Conference που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Το βραβείο «Collaboration Award» (Βραβείο Συνεργασίας) που παρέλαβε για την Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece Aργύρης Τζικόπουλος, είναι ένα από τα μόλις 5 βραβεία που απονεμήθηκαν και τα οποία διεκδικούσαν οι 118 χώρες που εκπροσωπούν το Junior Achievement διεθνώς.  

Το Collaboration Award παρέλαβαν και οι διευθυντές του JA  Βουλγαρίας, Λετονίας, Νορβηγίας και Ρουμανίας καθώς οι 5 οργανισμοί συνεργάστηκαν υποδειγματικά, για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό εξειδικευμένο στην πράσινη επιχειρηματικότητα το οποίο μάλιστα είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως που θα ήθελαν να το εφαρμόσουν στο σχολείο τους (Γυμνάσιο-Λύκειο), στην διεύθυνση: http://greentproject.eu/pilot-the-greent-lessons/

«Είναι μεγάλη τιμή για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece να λαμβάνει διεθνείς διακρίσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές αφορούν τη συνεργασία του με άλλους φορείς του Junior Achievement. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει ότι το ΣΕΝ συμπορεύεται αποτελεσματικά με τη διεθνή κοινότητα για να ανταποκριθεί σε καίριες προκλήσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση των νέων για το πράσινο επιχειρείν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Aργύρης Τζικόπουλος.  

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΝ/JA Greece για αυτή την παγκόσμια αναγνώριση του έργου μας, της συνεργασίας μας και των έμπρακτων ενεργειών μας υπέρ της πράσινης επιχειρηματικότητας στη συνείδηση των μαθητών από μικρές ηλικίες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μια οικολογική κουλτούρα στα παιδιά που την αναπτύσσουν περισσότερο όσο μεγαλώνουν», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου.   

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greece Ελένη Χελιώτη, που είχε υπό την ευθύνη της το project για την Ελλάδα, αποστολή του GREENT είναι να καλλιεργήσει με συστηματικό τρόπο στους νέους της Ευρώπης στάσεις ζωής και τρόπους σκέψεις που προωθούν την πράσινη επιχειρηματικότητα.

«Η διάκρισή μας με το Collaboration Award δικαιώνει και εκφράζει απόλυτα τους στόχους και την προσέγγιση του GREENT. Η δουλειά που κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου βασίστηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ των 5 φορέων- εταίρων του JA, αλλά και των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση και την πιλοτική εφαρμογή ενός πρωτότυπου και πρακτικά εφαρμόσιμου υλικού για την πράσινη επιχειρηματικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε η κυρία Ελένη Χελιώτη.

Επόμενος στόχος, βάσει των θετικών αποτελεσμάτων και της διάκρισης του έργου, είναι η εξάπλωση και περαιτέρω ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου σχολείων που εφαρμόζουν δραστηριότητες πράσινης επιχειρηματικότητας. To GREENT project επιδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ε.Ε.

Για τον σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού το ΣΕΝ/JA Greece συνεργάστηκε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα καινοτομίας στις 6 Απριλίου με τίτλο «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών», και συμμετοχή 40 μαθητών από το Επαγγελματικό και το Γενικό Λύκειο της Σχολής.

To JA Collaboration Award  αποτελεί σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο για το ΣΕΝ/JA Greece. Βασικά κριτήρια της βράβευσης ήταν η τεκμηριωμένη προώθηση της αποστολής του Junior Achievement, η επίδειξη απτών αποτελεσμάτων, η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και η συνολική βιωσιμότητα του έργου.  

Tα άλλα 4 βραβεία που απονεμήθηκαν στο διεθνές συνέδριο JA Worldwide Global Leadership Conference είναι: JA Alumni Engagement Award, Karl Flemke Pioneer Achievement Award, JA Lifetime Achievement Award και το Soraya Salti Award που απονεμήθηκε στην Γενική Διευθύντρια του Junior Achievement Europe, κυρία Caroline Jenner.

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας στην εκπαίδευση σε 118 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.