Skip to main content

Διεθνές συνέδριο με θέμα «The Politics of Space and the Humanities»

Διοργανώνεται από τον Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την HELAAS.

Ο Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών (HELAAS) και τη στήριξη του Fulbright Ιδρύματος στην Ελλάδα (70η Επέτειος Αμερικανικών Σπουδών στην Ελλάδα και 70 χρόνια εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ) διεθνές συνέδριο με τον τίτλο «The Politics of Space and the Humanities».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-17 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός εντός της HELXPO (Περίπτερο 8). Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Το συνέδριο επικεντρώνεται στη διεπιστημονική διερεύνηση της έννοιας του χώρου με σκοπό να προβάλει το σημαντικό ρόλο των Ανθρωπιστικών Σπουδών στην κατανόηση θεμάτων όπως προσφυγικό, μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, αστική χαρτογράφηση, εγκλεισμός, σύνορα, φύλο και φυλή όπως αυτά προβάλλονται μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την αρχιτεκτονική, την εκπαίδευση, τη γεωγραφία, και την ψηφιακή τεχνολογία.

Οι τέσσερεις βασικοί θεματικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι:

Michael Joyce (Καθηγητής), Vassar College, ΗΠΑ
Γιώργος Καλογεράς (Καθηγητής), ΑΠΘ
Σάββας Πατσαλίδης (Καθηγητής), AΠΘ
Linda Peake (Καθηγητής), York University, Καναδάς