Skip to main content

Διεργασίες για επενδύσεις, από-επενδύσεις και άλλα...

Διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο. Ενδιαφέρον από τον όμιλο Βαρδινογιάννη για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Κορυφώνονται στο παρασκήνιο οι διεργασίες για την πώληση μιας ακόμα τραπεζικής άδειας και πιο συγκεκριμένα εκείνη της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Στην Τράπεζα της Ελλάδας από την οποία θα πουληθεί, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει διάφορες προσεγγίσεις, μεταξύ των οποίων – σύμφωνα με πληροφορίες - και εκείνη από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, που δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο απ' όλους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις προσεγγίσεις, για λογαριασμό του ομίλου, κάνει ο κ. Γ. Τανισκίδης, στενός συνεργάτης του στον τραπεζικό κλάδο εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό είναι το ένα χρηματοπιστωτικό γεγονός το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος αυτό το διάστημα. Το άλλο έχει να κάνει με τη νέα αγωγή που κατέθεσαν οι Ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες Κουδούνης και Κάλαμος κατά του αμερικανού, πρώην συνεταίρου τους στην ΕΧΙΝ, Φέρφιλντ σε δικαστήριο της Ολλανδίας.  Αυτή την φορά τον κατηγορούν ότι δόλια επιχείρησε να τους βγάλει εκτός ΕΧΙΝ και εκτός του project της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και του ζητούν νέα αποζημίωση. 

Τα όποια προβλήματα, ωστόσο, παρατηρούνται στο συγκεκριμένο μέτωπο δεν αποτρέπουν άλλους υποψήφιους επενδυτές από το να έρθουν στην Ελλάδα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα. Tην αρχή έκανε το Brevan Howard. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι έπεται κι άλλο επενδυτικό σχήμα που έρχεται στην Ελλάδα για να κερδίσει το αναμενόμενο «κύμα» ανόδου. Και το νέο fund θα είναι αμερικανικό και μάλιστα θα στήσει αυτόνομο «στρατηγείο» στην Αθήνα.