Skip to main content

Διέψευσε η UEFA τα περί «οφσάιντ» από την ΕΡΑ - Κινείται νομικά ο ΠΑΟΚ

Επίσημη διάψευση του ρεπορτάζ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ - Ο «Δικέφαλος» εμφανίζεται έτοιμος να προβεί σε καταγγελίες και νομικές ενέργειες εναντίον της

«Λανθασμένη και αβάσιμη» χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA την πληροφορία που μετέδωσε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρεί πως το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα έπρεπε να ακυρωθεί ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελληνική Ραδιοφωνία, ενώ εμφανίζεται έτοιμος να προβεί σε καταγγελίες και νομικές ενέργειες εναντίον της.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος που έργαζεται στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μετέδωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με την UEFA, ο ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», Μαουρίσιο, επηρέαζε την επίμαχη φάση καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Λίγες ώρες αργότερα, το παραπάνω διαψεύστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, αφού η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια τοποθέτηση και επομένως το σχετικό ρεπορτάζ δεν έχει βάση.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της UEFA:

«Σχετικά με άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα σε ελληνικά ΜΜΕ, η UEFA θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Η UEFA δεν σχολιάζει ποτέ διαιτητικές αποφάσεις στις διοργανώσεις της και επομένως ουδέποτε θα σχολίαζε διαιτητικές αποφάσεις σε εγχώριες διοργανώσεις.

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως αβάσιμη και λανθασμένη».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι μάλλον... πρωτοφανές η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να βγάζει δελτίο Τύπου για ένα τέτοιο ζήτημα.

Η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική αφενός του γεγονότος ότι η UEFA παρακολουθεί όχι μόνο όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όσα γράφονται και μεταδίδονται.

Προχωρά σε καταγγελίες και νομικές ενέργειες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την επίσημη διάψευση

Λίγα μόλις λεπτά μετά την επίσημη διάψευση της UEFA σχετικά με το γκολ του Βαρέλα στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε επίσημες καταγγελίες και νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

«Προφανώς τώρα και μετά τη διάψευση της UEFA ο κ. Σταραμόπουλος πρέπει να απαντήσει αν η "πληροφορία" που μετέφερε σε κρατικό ραδιόφωνο ήταν επηρεασμένη από τις παρουσίες του στις κληρώσεις της UEFA με τον κ. Δημάτο», σχολίαζαν κύκλοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Δημάτος είναι ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Η αλήθεια της UEFA»

Σε μια λιτή ανακοίνωσή της για το ζήτημα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει: «Η UEFA χρειάστηκε να επέμβει για ν’ αποκαταστήσει την πραγματικότητα γύρω από την ψευδή είδηση της γνωμοδότησής της για το γκολ του ΠΑΟΚ και την αναπαραγωγή της από τα ελληνικά ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από τη σχετική φωτογραφία της δημοσίευσης της UEFA.