Skip to main content

Διεκόπη λόγω βροχής το Εργοτέλης-Ολυμπιακός

Όσο κι αν θέλουν Πιλάβιος και Βασάρας να αλλάξουν τη διαιτησία, πάντα θα υπάρχει ένας Γιάχος. Αυτός που με το «έτσι θέλω» αποφάσισε να διακόψει το Εργοτέλης-Ολυμπιακός τη στιγμή που το πρώτο ημίχρονο
Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε κανονικά παρά την σφοδρή βροχόπτωση, ωστόσο ο διαιτητής Αθανάσιος Γιάχος, για άγνωστους λόγους, αποφάσισε να το διακόψει μετά το πέρας των πρώτων 45 λεπτών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρέφερι της αναμέτρησης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με 8λεπτη καθυστέρηση και μαζί με τους δύο βοηθούς του έκανε μία βόλτα στο γήπεδο δοκιμάζοντας αν κυλάει η μπάλα σε κάποια σημεία.

Η εικόνα που αντίκρισε δεν του άρεσε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα αποδυτήρια και μα δώσει εντολή στους ανθρώπους του Παγκρητίου να καθαρίσουν τα χειρότερα σημεία του Σταδίου. Μίση ώρα μετά, ο Γιάχος επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο πράττοντας τα ίδια με προηγουμένως και εν μέσω έντονων διαμαρτυριών ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, αποφάσισε την διακοπή του αγώνα.

Πλέον και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Superleague και της ΕΠΟ, το ματς θα έπρεπε να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε 24 ώρες μετά. Ωστόσο και λόγω του δευτέρου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, οι Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου υπογράμμισε πως δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να αναβληθεί το ματς μέχρι νεωτέρας.

Οι εκπρόσωποι της Λίγκας είπαν στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να φύγουν από την Κρήτη, με την διοργανώτρια αρχή να υποχρεούται πλέον να ορίσει νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή του στο β΄ μέρους, στην πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη.

Η σχετική ανακοίνωση της Superleague:

Ανακοινώνεται ότι η συνέχεια του αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος διακόπηκε κατόπιν απόφασης του διαιτητή κ. Α. Γιάχου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών λόγω της βροχόπτωσης που επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο, θα οριστεί εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δε συναινεί στη διεξαγωγή του αύριο, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μώραλης: ΄Εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας

Ο δ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε μετά την οριστικοποίηση της διακοπής του ματς: "Εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας στο ημίχρονο για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Από εκεί και πέρα, ο διαιτητής ήλεγξε τον αγωνιστικό χώρο κι έκρινε ότι δε μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι. Με κάποιες πρώτες πληροφορίες, ο αγώνας θα γίνει αύριο στις 17.15".

Το φίλμ του πρώτου μέρους

Με μία έκπληξη στην ενδεκάδα, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς ο Βάσκος προτίμησε να ρίξει στη «μάχη» τον Μάρκο Πάντελιτς αντί του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Σέρβος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ριέρα, Φουστέρ και Μιραλάς να εναλλάσσονται από πίσω του. Από τη μεριά του, ο Νίκος Καραγεωργίου άφησε εκτός του Μάρις Βερπακόφσκις δίνοντας φανέλα βασικού τον Άγγελο Χαντί ο οποίος κάλυψε το αριστερό άκρο της επίθεσης, σε ένα καθαρό 4-3-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να σταθούν στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης στο Ηράκλειο, που τον είχε μετατρέψει σε… βούρκο. Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αφήσουν στην άκρη τις ντρίμπλες και τις κάθετες πάσες, προσπαθώντας να βρουν του συμπαίκτες τους είτε με σέντρες είτε με βαθιές μπαλιές.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν και κατάφεραν να πάρουν την πρωτοβουλία στο ματς, απειλώντας για πρώτη φορά τον Δασκαλάκη με το σουτ του Μιραλάς στο 4’. Στο 10’ ο Κρητικός γκολκίπερ μπλόκαρε την ωραία γυριστή κεφαλιά του Ντουντού, ενώ στο 22’ ο Τοροσίδης έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο ο επόπτης Μπιτσίδης ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας λανθασμένα τον 25χρονο άσο, σε θέση οφ-σάιντ, καθώς το κάλυπτε ο Γιαλούσης που είχε ξεχαστεί.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στα επόμενα λεπτά να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους δείχνοντας διάθεση να κάνουν παιχνίδι αξιώσεων, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη προσπαθούσαν να επιτεθούν, ανεπιτυχώς, με αντεπιθέσεις. Στο μεταξύ η βροχή συνέχιζε να πέφτει στο Παγκρήτιο με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται όλο και πιο βαρύς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Ντουντού (38’) και Φραγκουλάκη (39’) να προσπαθούν να απειλήσουν με απ’ ευθείας φάουλ, χωρίς ωστόσο να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες τους.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σαρρής, Χάντι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

Ολυμπιακός (Ε. Βαλβέρδε): Πάρντο,Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ντουντού, Μιραλάς, Φουστέρ, Ριέρα, Πάντελιτς.