Skip to main content

Ξεκίνησε η δίκη του αγγειοχειρουργού για τη δολοφονία της 36χρονης

Τραγική φιγούρα της δίκης η μητέρα της μεσίτριας. Ξέσπασε σε λυγμούς αποκαλώντας «φονιά» τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό.

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του 38χρονου αγγειοχειρουργού στο Ιπποκράτειο ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Τη στιγμή που ο αγγειοχειρουργός εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα και οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν σε λυγμούς. Αντικρίζοντας τον 38χρονο η μητέρα της 36χρονης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και άρχισε να φωνάζει αποκαλώντας τον κατηγορούμενο «φονιά». Ήταν τέτοια η ένταση που επικράτησε, που η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τη μητέρα να εξέλθει από την αίθουσα για να ηρεμήσει.

Η δίκη ωστόσο μετά από λίγα λεπτά διεκόπη για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα καθώς ο ο δικηγόρος του γιατρού ανέφερε ότι έπρεπε να παραστεί σε άλλο δικαστήριο.

Το Μικτό Ορκωτό διατήρησε την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου.

Ο 38χρονος κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «περιύβριση νεκρού» καθώς, με βάση το αποδεικτικό υλικό, η εισαγγελέας έκρινε ότι ο 38χρονος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την 36χρονη χορηγώντας αναισθητικά φάρμακα, εντός του νοσοκομείου.

Η δικηγόρος της οικογενείας, Κική Πακιρτζίδου, δήλωσε πριν την έναρξη της διαδικασίας πως ο αγγειοχειρουργός δολοφόνησε πριν από έναν χρόνο τη μητέρα τριών ανηλίκων τότε παιδιών με έναν τρόπο που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο και δεν υπάρχει παρόμοια καταγραφή στα ποινικά χρονικά.
«Όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί την εμπλοκή του ήταν υπό το βάρος πολλών στοιχείων και όχι επειδή μετάνιωσε. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει μετανοήσει μέχρι σήμερα. Τρία μικρά παιδιά ακόμα αναζητούν τη μητέρα τους. Το μικρότερο κοριτσάκι που είναι 8 χρονών ακόμα το βράδυ βγαίνει στο μπαλκόνι και πσιτεύει ότι θα δει από κάπου τη μαμά του να έρχεται», τόνισε η ίδια προσθέτοντας πως η οικογένεια περιμένει την κρίση και την τιμωρία του κατηγορουμένου

Η  πρωτοφανής υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 26 Απριλίου του 2017. Η μεσίτρια μετέβη στο Ιπποκράτειο για την αντιμετώπιση αγγειακών προβλημάτων (κιρσών) στα πόδια. Κατόπιν συνεννόησης, συναντήθηκε με τον αγγειοχειρουργό ο οποίος την απομόνωσε, οδηγώντας την σε ιδιαίτερο χώρο. Εκεί της χορήγησε ενδοφλεβίως τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη (έχει δράση 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη) με αποτέλεσμα να προκληθεί στην 36χρονη αναπνευστική καταστολή και τελικά άπνοια η οποία οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, επιφέροντας τον θάνατο της. Στη συνέχεια, η σορός της εντοπίστηκε σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Στην εισαγγελική πρόταση αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος δεν κάλεσε κάποιον γιατρό «για να τον βοηθήσει προκειμένου να σώσουν το θύμα, σε μια μέρα μάλιστα που το νοσοκομείο βρισκόταν σε γενική εφημερία και συνακόλουθα υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με ιατρούς που είχαν την κατάλληλη ειδίκευση αλλά και εμπειρία για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών (δύο αναισθησιολόγοι εφημέρευαν στο μπλε κτίριο του νοσοκομείου και δύο αναισθησιολόγοι στο Α' κτίριο αυτού)». 

Ο 38χρονος αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αλλά στη συνέχεια με συμπληρωματική κατάθεση προς την ανακρίτρια παραδέχτηκε ότι διέπραξε ιατρικό λάθος ενώ ισχυρίστηκε ότι υπέστη σοκ και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την άτυχη 36χρονη μητέρα τριών παιδιών. Κατά την κρίση της εισαγγελέως, «ο κατηγορούμενος λειτούργησε ενσυνείδητα και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», κυρίως, λόγω της συμπεριφοράς που επέδειξε μετά την πράξη του.