Skip to main content

Διευκρινίσεις Σταθάκη επί της απόφασης για τις Σκουριές

Δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου, όταν και είχε απορριφθεί η αίτηση θεραπείας της εταιρείας, υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος

Διευκρινίσεις σχετικά με την έγκριση του τροποποιητικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της Ελληνικός Χρυσός για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, στη Χαλκιδική, δίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταθάκης, στις 6/5/2016 το ΥΠΕΝ «ενέκρινε τροποποιήσεις της βασικής μελέτης για το συνολικό υποέργο Σκουριών. Ως τυπική απόρροια αυτού, η εταιρεία ενσωμάτωσε τροποποιήσεις στην επιμέρους μελέτη της "Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών"». «Αυτές εγκρίνει η απόφαση της 11ης Νοεμβρίου», ξεκαθαρίζει ο ίδιος.

Προσθέτει, δε, ότι «σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου (2/11/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η εκμεταλλεύτρια εταιρία, ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος» που αφορά τη «Μονάδα Μαντέμ Λάκκου».

«Είναι αυτονόητη η επιμονή του Υπουργείου στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων, που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους», καταλήγει ο υπουργός.