Skip to main content

Κουρουμπλής: Λογοπαίγνιο τα περί δήλωσης παραίτησης

Ήταν ένα λογοπαίγνιο, είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σε διευκρινίσεις για την παραίτησή του, που είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι επρόκειτο για ένα λογοπαίγνιο.

«'Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι' αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του», είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το ίδιο θέμα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «η παραίτησή μου πάντοτε είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Έχουμε μιλήσει με τον Πρωθυπουργό για τα τεχνικά ζητήματα των προσπαθειών που γίνονται για τον καθαρισμό του Σαρωνικού. Από την 1η στιγμή της συμμετοχής μου στην Κυβέρνηση έχω καταστήσει σαφές πως η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή του».

Αναφορικά με το πώς εξελίσσονται οι εργασίες απορρύπανσης ο Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε: «έχουμε εξομάλυνση της κατάστασης σήμερα. Είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν χρησιμοποιούμε χημικά στην απορρύπανση. 13 σκάφη ιδιωτικά, 7 του λιμενικού και ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και χερσαία μέσα επιχειρούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Σε ερώτηση για τα αίτια της συγκεκριμένης καταστροφής ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Όπως ελέγχονται τα αίτια του ναυαγίου ελέγχεται και εάν υπήρξαν καθυστερήσεις στην επέμβαση των αρμόδιων αρχών. Η ποιότητα της δουλειάς που θα γίνει από τα συνεργεία απορρύπανσης θα ελεγχθεί και από το αρμόδιο Ινστιτούτο.  Η δουλειά που κάνουμε τώρα είναι εξαιρετικά ποιοτική».