Skip to main content

Die Welt: Περίπου 100 ακροδεξιές συναυλίες φέτος στην Γερμανία

Στο πρώτο μισό του 2016 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 98 ακροδεξιές ροκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις

Περίπου 100 ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους στη Γερμανία, όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, στο πρώτο μισό του 2016 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 98 ακροδεξιές ροκ συναυλίες, μουσικά απογεύματα και κομματικές εκδηλώσεις με την εμφάνιση μουσικών της ακροδεξιάς πολιτικής σκηνής. Αυτό προκύπτει από απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπoνδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αρχές ασφαλείας κατέγραψαν 40 ακροδεξιές ροκ συναυλίες και 49 μουσικά απογεύματα, όπως αποκαλούνται, ενώ σε στενό κύκλο εμφανίστηκαν ακροδεξιοί τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, συχνά με τη συνοδεία κιθάρας. Σε αυτά προστίθενται και εννέα εμφανίσεις σε συγκεντρώσεις και γιορτές του Nαζιστικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD) και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Αυτά τα -έστω- προσωρινά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταδεικνύουν ότι διατηρείται μια τάση, την οποία είχε πιστοποιήσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz) με ανακοίνωσή της τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι ακροδεξιές μουσικές εκδηλώσεις την περασμένη χρονιά ήταν συνολικά 199. Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ακόμα ελλιπή, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να εικάσει ότι η περαιτέρω αύξησή τους είναι βέβαιη.