Skip to main content

Διατηρείται η δροσιά - Βροχερός και σήμερα ο καιρός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται σήμερα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 5 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και βελτίωση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και σταδιακά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.