Skip to main content

Διαθέσιμη οnline η ομιλία του Edi Rama από το TEDxThessaloniki

Από σήμερα είναι διαθέσιμη online η ομιλία του Edi Rama από το TEDxThessaloniki 2012, ο οποίος ενθουσίασε το κοινό μιλώντας για το θάρρος για μια διαφορετική πολιτική.

Από σήμερα είναι διαθέσιμη online η ομιλία του Edi Rama από το TEDxThessaloniki 2012, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου στο Ολύμπιον, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Ο Edi Rama ενθουσίασε το κοινό του TEDxThessaloniki, εντός και εκτός της αίθουσας, μιλώντας για το θάρρος για μια διαφορετική πολιτική. Το καλύτερο είναι ότι δεν μίλησε μόνο, για αυτή την πολιτική. Την είχε, ήδη, κάνει πράξη.

Ανάμεσα σε άλλα ο Edi Rama σημειώνει ότι «η πολιτική δεν είναι για τους ηγέτες.. αλλά για τους πολίτες... Όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Είναι διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό όραμα...Αν σκέφτεστε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει, σκεφτείτε πώς ήταν 20, 30, 50 χρόνια πριν». Μια ομιλία που έχουμε ανάγκη αυτές τις μέρες.

Ο Edi Rama είναι Αλβανός πολιτικός, ζωγράφος, καθηγητής και πρώην αθλητής, ενώ σήμερα ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας. Διετέλεσε Δήμαρχος των Τιράνων από το 2000 έως το 2011. Ως Υπουργός Πολιτισμού είναι γνωστός για τον δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο προώθησε τον πολιτισμό και τις τέχνες της Αλβανίας.

Ο Rama βραβεύθηκε από τον Κόφι Ανάν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, τιμήθηκε ως Παγκόσμιος Δήμαρχος το 2004 και επιλέχθηκε από το περιοδικό Time ως ένας από τους “Ευρωπαίους Ήρωες” που συνεισφέρουν στην αλλαγή του κόσμου.