Skip to main content

Διάθεση 138,4 εκατ. ευρώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από ΔΝΤ

Την άμεση διάθεση ποσού 138,4 εκατ. ευρώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενέκρινε το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), υπό το «πρίσμα» της δανειοδοτικής συμφωνίας που ισχύει, μεταξ
Την άμεση διάθεση ποσού 138,4 εκατ. ευρώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενέκρινε το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έπειτα από την πρώτη αναθεώρηση της αξιολόγησης της οικονομίας, υπό το «πρίσμα» της δανειοδοτικής συμφωνίας που ισχύει, μεταξύ των δύο μερών.

Σε ανακοίνωση του ΔΝΤ τονίζεται πως ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού, Μουρίλο Πόρτουγκαλ, επισήμανε πως, οι αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης εφάρμοσαν ικανοποιητική πολιτική, που απέδωσε θετικά αποτελέσματα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Οι προσπάθειες των αρχών, είπε ο κ. Πόρτουγκαλ, πρέπει να συνεχιστούν, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η μακροοικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η δέσμευση των ξένων (μητρικών) τραπεζών προς τις θυγατρικές τους που δραστηριοποιούνται στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν το επίπεδο έκθεσής τους) είχε θετικές επιπτώσεις στην οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ