Skip to main content

Διασταύρωση στοιχείων για τις πισίνες στα Βόρεια Προάστια

Στοιχεία της ΓΓΠΣ για πισίνες, που ανήκουν σε κατοίκους βορείων προαστίων, θα διασταυρωθούν με δορυφορικές φωτογραφίες, για να βρεθούν φορολογούμενοι που δεν τις έχουν δηλώσει ως τεκμήριο.
Στοιχεία για δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες) που δηλώνουν φορολογούμενοι, κάτοικοι βορείων προαστίων, ανίχνευσε και έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία αυτά θα διασταυρωθούν με διευθύνσεις, στις οποίες απεικονίζονται πισίνες σε δορυφορικές φωτογραφίες, για να βρεθούν φορολογούμενοι που δεν τις έχουν δηλώσει ως τεκμήριο.

Συγκεκριμένα, στις λίστες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιέχονται 16.974 φορολογούμενοι - κάτοικοι των περιοχών αυτών, για τους οποίους μόνο σε 324 από τις αντίστοιχες δηλώσεις έχει δηλωθεί η κατοχή πισίνας στη δήλωση του φόρου εισοδήματος του Οικονομικού Έτους 2009.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση διενεργείται πιλοτικά με στόχο να διερευνηθεί η επέκταση της σε συγκεκριμένες περιοχές όλης της χώρας.