Skip to main content

Σε σπιράλ διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδουν τις έδρες Τσακαλώτος και Πέρκα παρά το τελεσίγραφο Κασσελάκη

Στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες, είπε ο πρόεδρος του κόμματος στη συνεδρίαση της ΚΕ, θυμίζοντας σχετική πρόβλεψη σε άρθρο του κώδικα δεοντολογίας

Νέα διαμάχη προμηνύεται μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των πρώην, πλέον, στελεχών του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μετά το τελεσίγραφο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραδώσουν τις έδρες τους οι αποχωρήσαντες από το κόμμα βουλευτές.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την άμεση παράδοση των βουλευτικών εδρών από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά: Τις έδρες Τσακαλώτου-Πέρκα ζητεί ο Κασσελάκης - «Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, δεν χρειάζεται δημοψήφισμα» (video)

«Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζω το άρθρο 2β του κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο έχουν συμφωνήσει, που λέει: ‘’Όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους και στις ίδιες’’. Τους καλώ να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην ΚΕ.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης κάλεσε και τον Στέλιο Κούλογλου να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.

Το «όχι» Πέρκα, Τσακαλώτου

Πάντως, η κ. Πέρκα έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της. «Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς», δήλωσε νωρίτερα η Πέτη Πέρκα, η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράφοντας το κείμενο της «Ομπρέλας».

Πρόσθεσε δε, πως «αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε σχετικά: Ραγδαίες εξελίξεις: Αποχώρησε η Ομπρέλα από τον ΣΥΡΙΖΑ, παράθυρο για νέο κόμμα - Μένει η Αχτσιόγλου

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Πέρκα λέγοντας ότι «εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω».

Σημειώνεται πως 46 μέλη της Κ.Ε του κόμματος που ανήκουν στην «Ομπρέλα» ανακοίνωσαν με κείμενο την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κείμενο, μεταξύ άλλων, υπογράφουν οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, καθώς και τα στελέχη Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Ανδρέας Ξανθός.

Δείτε ακόμη: Πυρ κατά Κασσελάκη από την ομάδα Αχτσιόγλου, αλλά μένει στον ΣΥΡΙΖΑ - Όλο το κείμενο