Skip to main content

Διασώσεις προσφύγων και συλλήψεις των διακινητών τους στη Χίο

Συνολικά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 96 πρόσφυγες από το Λιμενικό Σώμα - Προανακρίσεις διενεργούνται για τους συλληφθέντες διακινητές.

Στον εντοπισμό και διάσωση 18 προσφύγων, καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου «Παναγία» Οινουσσών, ο χειριστής της οποίας, αφού αποβίβασε κάποιους επιβαίνοντες στο νησί, επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της λέμβου και τη σύλληψη του 37χρονου χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των προσφύγων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, στον εντοπισμό 78 προσφύγων καθώς και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2017».

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου πλωτού προέβη στην ακινητοποίηση του σκάφους, την ασφαλή περισυλλογή των προσφύγων και τη σύλληψη του 22χρονου χειριστή, φερόμενου ως διακινητή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

(Φωτογραφία αρχείου)