Skip to main content

Διάσωση οκτώ εγκλωβισμένων εκδρομέων στα ορεινά του Πλωμαρίου

Δύο ζευγάρια με τα παιδιά τους ανέβηκαν σε ορεινό ξενώνα παρά τις προβλέψεις για κακοκαιρία και εγκλωβίστηκαν καλώντας την Πυροσβεστική για βοήθεια

Επιχείρηση διάσωσης οκτώ εκδρομέων που διέμεναν από την περασμένη Παρασκευή σε ξενώνα στην περιοχή Μηλιές στα ορεινά της επαρχίας Πλωμαρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι. Δύο ζευγάρια με τα παιδιά τους ανέβηκαν στον ορεινό ξενώνα την Παρασκευή παρά τις προβλέψεις για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Τελικά όταν αποδείχθηκε ότι είχαν εγκλωβιστεί, ενώ δεν είχαν και νερό μια και αυτό είχε παγώσει, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία δεν μπορούσε όμως να ανταποκριθεί άμεσα.

Στη συνέχεια κάλεσαν τον δήμο Λέσβου. Συνεργείο του δήμου με μηχανήματα, με τον αντιδήμαρχο Γέρας Νίκο Ψωμά, τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Μεσαγρού Γιάννη Παντελή, τον πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπη Σινάνη και εργαζομένους του δήμου, ανέβηκαν στο βουνό από την πλευρά της Γέρας, ενώ βαρύ μηχάνημα της περιφέρειας βορείου Αιγαίου με αλυσίδες έσπασε τον πάγο προκειμένου στη συνέχεια οι οκτώ εγκλωβισμένοι να οδηγηθούν με ασφάλεια στον Παπάδο της Γέρας.