Skip to main content

Διάσωση ή κατάρρευση

«Το πολιτικό δίλημμα σήμερα είναι διάσωση της χώρας, έστω με πρόσκαιρη ύφεση, και αναστρέψιμη οικονομία ή κατάρρευση της χώρας», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
«Τα πολιτικά διλήμματα της πολυτέλειας του παρελθόντος δεν υπάρχουν σήμερα. Σήμερα, το πολιτικό δίλημμα δεν είναι αυξήσεις ή μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν είναι πλήρης εργασία με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Το πολιτικό δίλημμα σήμερα είναι διάσωση της χώρας, έστω με πρόσκαιρη ύφεση, και αναστρέψιμη οικονομία ή κατάρρευση της χώρας», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόνισε ότι ο άγονος πολιτικός διάλογος δεν έχει φίλους στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απ΄ έξω σε μια "κάλπικη" μεταπολιτευτική περίοδο».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε για την κυβέρνηση ήταν θέμα ευθύνης να συμπεριλάβει διατάξεις που ενισχύουν το δίχτυ προστασίας των κοινωνικά αδύναμων ομάδων και αυτό έκανε, προβλέποντας σχετικές ρυθμίσεις.

Επανέλαβε δε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την «τρόικα», που ήταν εν μέρει, όπως είπε, «εκπρόσωποι των δανειστών μας», η κυβέρνηση, με αξιόπιστα επιχειρήματα, κατάφερε να διασώσει τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και να μην υπάρξει ρωγμή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια να οδηγηθεί η χώρα σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης.

«Όποιος προβάλλει μόνο διαμαρτυρίες, λέει όχι ή καταγγέλλει και αποχωρεί και δεν αντιπροτείνει το δρόμο σωτηρίας της πατρίδας και δεν υποδεικνύει τι πρέπει να κάνουμε, δεν ενδιαφέρεται αν θα δυσκολευτεί περισσότερο ο ελληνικός λαός αλλά πώς να αυξήσει την πολιτική του επιρροή», ανέφερε χαρακτηριστικά.