Skip to main content

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη Σουρωτή ζητά από τον Σαββίδη το ΕΚΘ

Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαία τη δέσμευση των επενδυτών για διασφάλιση των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, λέει το ΕΚΘ.

Έκκληση προς το νέο επενδυτή της εταιρείας "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.", Ιβάν Σαββίδη να διασφαλίσει τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που συντελούνται γύρω από την εταιρεία "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε." το τελευταίο διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ.

Όπως λέει, η άλλοτε κοινοτική επιχείρηση εμφιάλωσης μεταλλικού νερού "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.", που συνέδεσε από το 1987 την ιστορία της με την περιοχή της Μακεδονίας, σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μεγάλων επενδυτών.

Σύμφωνα με το ΕΚΘ, η εξέλιξη αυτή καθιστά αναγκαία τη δέσμευση των επενδυτών για διασφάλιση των θέσεων και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την τοπική κοινωνία.

«Η βιωσιμότητα της επιχείρησης θα πρέπει να είναι αλληλένδετη με τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία. Μας ανησυχεί το ενδιαφέρον εκείνων που στο παρελθόν γύρισαν την πλάτη σε εργαζόμενους που μέχρι σήμερα αγωνίζονται για να επιστρέψουν στην εργασία τους», τονίζει το ΕΚΘ και καταλήγει:

«Το Ε.Κ.Θ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και τους στηρίζει στη νέα σελίδα που ανοίγεται για τη "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε."».