Skip to main content

Διαψεύδει τους Τούρκους το ΥΠΕΘΑ-«Καθαρά» τα κινητά των στρατιωτικών

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν στην κατοχή τους τρία κινητά, τα οποία «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

Διαψεύδουν κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εντοπισμό στρατιωτικών χαρτών στο κινητό του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως επισημαίνουν, η Άγκυρα επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά τηρεί στάση αναμονής μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις των τουρκικών αρχών.

Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, οι δύο στρατιωτικοί είχαν στην κατοχή τους τρία κινητά (δύο προσωπικά και ένα υπηρεσιακό), τα οποία «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».

«Η τεχνολογία σήμερα, είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη», εξηγούν.

Όπως προσθέτουν, η είδηση κυκλοφόρησε από ένα «απόλυτα ελεγχόμενο κυβερνητικό μέσο», το πρακτορείο Αναντολού, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος αυτού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη μεσολάβηση του κ. Πούτιν για να έχει αίσιο τέλος η συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, το τηλεγράφημα του Αναντολού βγήκε, ενώ ήδη είχε διαρρεύσει μέσω Bloomberg το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με το οποίο καταγγέλλεται η προκλητική στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, κομβική είναι η 30η Μαρτίου, όταν και θα συναντηθούν οι δικηγόροι των συλληφθέντων με τον Τούρκο δικαστή και θα διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζουν.