Skip to main content

Διαψεύδει το ΔΝΤ το Bloomberg για χρηματοδότηση της Ελλάδας

Το Ταμείο επαναλαμβάνει ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.

Διαψεύδει το ΔΝΤ τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg σε σχέση με την πιθανή πρόθεση του Ταμείου να προσφέρει στην Ελλάδα χρηματοδότηση μέσω ενός μικρού δανείου.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έκανε λόγο για ένα δάνειο το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 2,8 και 5,6 δισ. ευρώ (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων παρέπεμψε σε χθεσινή απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στον δημοσιογράφο που υπογράφει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την οποία δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.

Πηγές από την Ουάσιγκτον, τις οποίες επικαλέιται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν πως το Ταμείο ζήτησε από το πρακτορείο να τροποποιήσει την ιστορία του συμπεριλαμβάνοντας την επίσημη θέση του ΔΝΤ. Το Bloomberg ήδη το έκανε.