Skip to main content

Τοπούζας: Ιανουάριο ή Σεπτέμβριο τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αναληθή τα δημοσιεύματα περί ματαίωσης της συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια λόγω των έργων στο «Μακεδονία», τονίζει ο αερολιμενάρχης Αχιλλέας Τοπούζας.

Τα δημοσιεύματα περί κινδύνου ματαίωσης της συμφωνίας παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, λόγω των έργων στο «Μακεδονία», διαψεύδει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Τοπούζας, λέγοντας πως δεν έχουν καμία βάση αλήθειας και λογικής.

«Εκτελούνται δύο έργα: το ένα η επέκταση του διάδρομου στη θάλασσα κατά 1.000 μέτρα και το δεύτερο η εξυγίανση του υπόλοιπου χερσαίου τμήματος του 10/28», εξηγεί ο αερολιμενάρχης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5.

Ακόμα, ο κ. Τοπούζας διευκρίνισε ότι το έργο έχει μοιραστεί σε τέσσερις φάσεις και ότι στην τέταρτη φάση που θα ξεκινήσει στις 16/1 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαϊου 2017 περιλαμβάνονται εργασίες στη διασταύρωση των διαδρόμων. «Το ερώτημα είναι αν θα μετατεθούν οι εργασίες τον Σεπτέμβριο ώστε να περάσει χωρίς πρόβλημα η τουριστική περίοδος, ή αν θα συνεχιστούν από τις 16 Ιανουαρίου όπως προβλέπει η τέταρτη φάση», τόνισε ο ίδιος.

«Ο υπάρχων διάδρομος, 16/34 θα σταματήσει να δουλεύει και τότε θα δουλεύει ο παράλληλος τροχόδρομος ο 10/28 προκειμένου να μην κλείσει το αεροδρόμιο» υπογράμμισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ Τοπούζα, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης έχει ενημερωθεί πως στην περίπτωση αναβολής των έργων, δηλαδή «αν τελειώσει το 2018, αντί για το 2017, υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ». Ο υπουργός είναι επίσης ενημερωμένος για τη μείωση της χωρητικότητας πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη σε περίπτωση που τηρηθεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα και εκτελεστούν οι εργασίες μέσα στη θερινή περίοδο, όπως υποστηρίζει ο κ. Τοπούζας.

Τέλος, ο αερολιμενάρχης ανάφερε ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων εφόσον χρησιμοποιηθεί ο παράλληλος διάδρομος ως κύριος δεν αληθεύουν, διευκρινίζοντας ότι «συστήματα αυτόματης προσγείωσης δεν δουλεύουν σε κανένα αεροδρόμιο της Ελλάδος.

«Το πρόβλημα το δικό μας με τις ομίχλες δεν είναι τέτοιας εμβέλειας ώστε να βάλει κανείς αυτόματη προσγείωση. Δεν θα ‘χει ILS ο διάδρομος 10/28 που σημαίνει αν έχω έρπουσα ομίχλη τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι σήμερα. Η έρπουσα δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με ILS κατηγορία 3,1 3,2 που δεν υπάρχει. Εάν δω φώτα θα προσγειωθώ. Δεν μπαίνει θέμα ασφάλειας πτήσεων» κατέληξε.